Prima pagina | Inapoi

Cine suntem
Suntem printre cei care doresc sa faca “Un pas pentru sanatate!”
Mail multe

Diagnostic computerizat
Rapid, dureaza doar 10 minute.
Sigur si nedureros, fara taieturi, fara ace, fara radiatii si fara substante chimice in corp.
examinare precisa şi completa a tuturor organelor

Mai multe

Consultatii homeopatice
Homeopatia, dupa secole de nedreapta neglijare, este astazi privita ca una dintre metodele terapeutice moderne si de mare viitor.
Mai multe

Fitoterapie
Programul computerizat de diagnosticare DDFAO, va recomanda suplimente nutritive
Mai multe

Tratament bioenergetic
Diagnosticul si tratamentul bioenergetic este prestat de un medic  atestat in bioenergoterapie
Mai multe

Cosiliere psihologica
V-ati intrebat vreodata daca nu cumva exista o legatura intre propria sanatate si experientele de viata?
Mai multe

Masaj terapeutic sau de relaxare
Ca tehnica de relaxare, masajul este indicat in inlaturarea stresului zilnic
Mai multe

Reflexoterapie
Cand punctele reflexe sunt stimulate, energia electrica naturala proprie sistemului nervos lucreaza spre a elimina blocajele
Mai multe

Magazin de produse naturiste
O gama larga de produse va asteapta in cadrul magazinului
Mai multe

Stressul oxidativ
Desi speranta de viata a crescut spectaculos in ultimele sute de ani, calitatea vietii a fost puternic atacata de  bolile cronice degenerative. Cei mai multi suferim de boli de inima, cancer, suferim infarct, de diabet, Alzaimer, Parkinson, artrita, degenerescenta maculara si lista poate continua; toate acestea sunt atacuri cauzate de stressul oxidativ. Acum suntem ingrijorati nu cat vom trai, ci cum? Cum va rata viata noastra in urmatorii 20 de ani? Ce calitate va avea viata noastra?
Aceste sunt aspecte care ne indeamna sa ne preocupam mai mult de preventie decat de tratarea afectiunilor. Sa incercam sa ne modificam abordarea, sa evitam mai degraba decat sa vindecam boli grave. Pentru aceasta vom aaborda aspecte privind: alimentatia, exercitii zilnice si consumul de suplimente nutritive de inalta calitate. Medicatia va fi ultima solitie, nu prima alternativa.
Oxigenul este esential pentru viata insasi. Dar stiati ca oxigenul poate fi si foarte periculos pentru existenta noastra? Ca rezultat al oxidarii se poate spune ca “ruginim”, asa cum un mar proaspat taiat isi schimba culoarea in scurt timp, sau cum fierul rugineste. Tot asa oxidarea este cauza tuturor bolilor cronice degenerative, precum si cauza imbatranirii in sine.
Sa ne gandim doar la piele: stressul oxidativ determina riduri, subtierea, petele. Comparati pielea unui bebelus si a unei persoane in varsta, diferenta este datorata expunerii la poluantii din atmosfera, soare; imbatranirea pielii este partea vizibila a ceea ce se intampla cu absolut fiecare celula a corpului nostru.
Studii publicate in “New England Journal of Medicine”, „Journal of the American Medical Association”, „British Lancet”, si „Annuals of Internal Medicine” indica fara dubiu ca radacina tuturor cazurilor de boli degenerative cronice este stressul oxidativ, boli dintre care enumeram: boli de inima, cancer, suferim infarct, de diabet, Alzaimer, Parkinson, artrita, degenerescenta maculara, lupus, fibromialgie, oboseala cronica.
Cuptorul fiecarei celule a corpului este denumit mitocondrie. Cum oxigenul este utilizat pentru a crea energie si viata, din cand in cand se elibereaza o moleculad de oxigen incarcata care se numeste radical liber. Aceasta molecula are cel putin un electron liber pe orbita, ceea ce-i ofera o sarcina electrica. Daca acest radical liber nu este cat de curand neutralizat de un antioxidant, el poate continua sa creeze noi radicali liberi instabili, distrugand peretii celulelor, peretilor vaselor, proteinelor, grasimilor si chiar AND-ului nuclear apartinand celulelor noastre. Aceasta reactie este atat de instabila incat determina de-a dreptul emisii luminoase.
Imaginati-va in fata unui camin in care arde focul. O vreme focul arde linistit, dar  din cand in cand sar scantei pe covorul din fata caminului si creeaza mici gauri arse in covor. O singura scanteie nu reprezinta o amenintare, dar daca scanteile continua sa sara luna dupa luna, an dupa an, veti avea un covor gaurit in fata focului.
Caminul reprezinta cuptorul celulei (mitocondria), scanteia este radicalul liber, iar covorul este celula umana, in ultima instanta organele corpului nostru. Partea corpului in care se receptioneaza mai multi radicali liberi se va uza prima si va crea premisele pentru bolile degenerative. Daca vor fi expuse arterele sunteti predispus la boli de inima sau infarct, daca creierul este cel expus la actiunea radicalilor liberi sunteti predispus la boli ca Alzaimer sau Parkinson, daca articulatiile sunt expuse aveti predispozitie la artita.
Cercetarile in domeniul biochimeiei arata ca nu suntem lipsiti de aparare in fata acestor atacuri ale radicalilor liberi asupra corpului nostru. Antioxidantii sunt ca niste pereti de sticla sau aparatori pe care ii plasam in fata caminului nostru. Scanteile vor continua sa sara dar covorul va fi protejat. Daca va imaginati un razboi lanivelul celulelor din corpul nostru, radicalii liberi sunt dusmanii, iar antioxidantii sunt aliatii.
Astfel a trai o viata sanatoasa este o problema de echilibru: trebuie sa detii o cantitate suficenta de antioxidanti care sa poata neutraliza toti radicalii liberi pe care corpul tau ii produce. Daca nu sunt neutralizati toti radicalii liberi va aparea stressul oxidativ. Cand apare stessul oxidativ si persista o perioada mai indelungata, sunt creeate toate premisele de a dezvolta o boala cronica degenerativa.
Fiecare trebuie sa-si puna intrebarea: sunt suficienti antioxidanti in dieta mea pentru a ma proteja de actiunea radicalilor liberi sau este nevoie de un aport suplimentar de suplimente nutritive? Ceasta este intrebarea pe care mi-am pus-o si am petrecut nenumarate ore cercetant literatura medicala de specialitate. Am invatat in scoala medicala ca nu este nevoie de suplimente nutritive – ca poti lua tot ce are nevoie organismul dintr-o dieta sanatoasa.
Din moment ce echilibrul este cheia, va trebui sa-iprivim mai indeaproape pe cei care sunt in acest razboi: numarul de radicali liberi pe care ii producem in fiecare zi nu este acelasi. Factorii poluanti din aer, apa, alimente cresc numarul radicalilor liberi pe care ii producem. Stressul crescut, exercitiile fizice, fumul de tigara, lumina soarelui, radiatiile si toate medicamentele care se cumpara doar pe baza de reteta cresc numarul de radicali liberi pe care ii produce organismul. In fapt, nu a mai exista pe planeta vreo generatie expusa stressului oxidativ mai mult ca si cea de azi. Suntem efectiv sub atacul agentilor poluanti din mediu, vietii strssante si a medicatiei supradozata.
Acest atac continuu ne priveaza de cel mai de pret bun al nostru: sanatatea. Dar Creatorul nu ne-a lasat fara aparare in fata radicalilor liberi. De fapt, noi avem propriul nostru armata de antioxidanti. In trecut aceasta era suficienta, dar nu si in prezent. Corpul nostru are nevoie de aliati in aceasta lupta.
Cei mai multi antioxidanti provin din fructe si legume. Aceasta creeaza gol in sistemul nostru de aparare, deoarece alimentele au scazut semnificativ in continutul lor de antioxidanti si minerale suport, ca rezultat al scaderii calitatii solului, recoltarii timpurii, depozitarii, procesarii, alegerilor si prepararii gresite a alimentelor.

In timp ce suntem in cel mai sever atac din partea mediului incojurator, sistemul nostru natural de aparare devine depasit. Trebuie sa facem totul pentru a readuce sistemul de antioxidanti printr-o dieta sanatoasa, dar trebuie sa invatam si cum sa completam si sa echilibram prin suplimente nutritive de inalta calitate in scopul castigarii acestui razboi pentru protectia sanatatii noastre.

Copyright © 2007 S.C. “PRO BIOTIKA” S.R.LHome, Diagnostic Computerizat, Fitoterapie, Tratament Bioenergetic,
Consiliere Psihologica, Masaj Terapeutic, Reflexoterapie, Produse naturiste, Arad, Romania