Prima pagina | Inapoi

Cine suntem
Suntem printre cei care doresc sa faca “Un pas pentru sanatate!”
Mail multe

Diagnostic computerizat
Rapid, dureaza doar 10 minute.
Sigur si nedureros, fara taieturi, fara ace, fara radiatii si fara substante chimice in corp.
examinare precisa şi completa a tuturor organelor

Mai multe

Consultatii homeopatice
Homeopatia, dupa secole de nedreapta neglijare, este astazi privita ca una dintre metodele terapeutice moderne si de mare viitor.
Mai multe

Fitoterapie
Programul computerizat de diagnosticare DDFAO, va recomanda suplimente nutritive
Mai multe

Tratament bioenergetic
Diagnosticul si tratamentul bioenergetic este prestat de un medic  atestat in bioenergoterapie
Mai multe

Cosiliere psihologica
V-ati intrebat vreodata daca nu cumva exista o legatura intre propria sanatate si experientele de viata?
Mai multe

Masaj terapeutic sau de relaxare
Ca tehnica de relaxare, masajul este indicat in inlaturarea stresului zilnic
Mai multe

Reflexoterapie
Cand punctele reflexe sunt stimulate, energia electrica naturala proprie sistemului nervos lucreaza spre a elimina blocajele
Mai multe

Magazin de produse naturiste
O gama larga de produse va asteapta in cadrul magazinului
Mai multe

Neurotransmitatorul reprezinta o substanta fabricata de celula nervoasa care, eliberata în spatiul sinaptic ca raspuns la o stimulare (electrica, mecanica, chimica), are un efect specific asupra unei alte celule.

“Serotonina este denumita hormonul fericirii pentru ca lipsa ei provoaca depresia nervoasa “, precizeaza doctorul chimist Ana Maria Stefa nscu, cercetator stiintific la Institutul de Endocrinologie “C.I. Parhon”.

AVANTAJE. Studiile au aratat ca serotonina favorizeaza buna dispozitie, confortul psihic, calmul, siguranta, increderea in sine, relaxarea si concentrarea. De asemenea, cercetatorul Ana Maria Stefanescu spune ca este un hormon foarte important pentru echilibrul femeii. Serotonina este unul dintre principalii neurotransmitatori ai creierului, fiind secretata de acesta. Lumina naturala favorizeaza sinteza serotoninei. De aceea profitati de lumina soarelui si petreceti cat mai mult timp in aer liber.
Pe de alta parte, aproximativ 90% din cantitatea de serotonina este secretata la nivelul intestinelor. In acest sens, la Institutul “Parhon” se dozeaza serotonina pentru depistarea tumorilor la nivelul intestinelor (sindrom carcinoid).
VARSTA SI STRESUL. Pe masura ce inaintam in varsta, secretia de serotonina scade. In plus, stresul contribuie la diminuarea nivelului de serotonina. Astfel apar starile depresive, anxietatea si insomnia. “Pentru persoanele cu labilitate emotionala, stresul este accentuat, acestea suferind mai mult din cauza nivelului scazut de serotonina “, sustine cercetatorul Ana Maria Stefanescu
Bananele, fructele datatoare de buna dispozitie
Creierul are nevoie de zahar pentru a continua sa produca serotonina. Pentru aceasta, specialistii recomanda o alimentatie bogata in glucide. Carnea de pui si cea de curcan contin un aminoacid (triptofan) care este transformat in serotonina. Insa bananele sunt pe primul loc din punct de vedere al continutului in serotonina. Vitaminele B6 si C, acidul folic si zincul participa la sinteza hormonului fericirii. Acestea se gasesc in citrice, ardei gras, spanac, salata verde, fasole, linte. Nu trebuie omisa ciocolata, un adevarat stimulent psihic, dar nu faceti excese!
Serotonina este responsabilă de calitatea somnului şi de programul orar veghe - somn al corpului uman. Este generată, stocată şi convertită (bidirecţional) în melatonină de către glanda pineală (epifiză).
catecolaminele :
* dopamina
Este sintetizată plecând de la tirozină, ca şi la sinteza catecolaminelor care sunt degradate în acid homovanillic (HVA).
Dopamina reglează producţia endorfinelor (care stabilesc pragul rezistenţei la durere) şi controlează centrul plăcerii din creier.
La apariţia supra-stresului cantitatea de dopamină din creier scade sub limita normală, crescând sensibilitatea la durere şi făcând ca activităţile care altă dată ne făceau plăcere acum să ne fie indiferente.
* noradrenalina
Se găseşte în protuberanţele anulare şi mezencefal.
Noradrenalina stabileşte nivelul energiei disponibile corpului la un moment dat şi datorită căruia ne simţim plini de energie.
La apariţia supra-stresului apare în sânge adrenalina (inima va bate mai repede, sângele va fi retras din dermă şi intestine şi dus către muşchi iar în palme şi pe gât va apare o transpiraţie rece), iar cantitatea de noradrenalină scade (ne simţim epuizaţi, obosiţi, căzuţi, şi fără vitalitate, nu mai avem chef de nimic, dorim doar sa stăm, devenind din ce în ce mai letargici).

 


Copyright © 2007 S.C. “PRO BIOTIKA” S.R.LHome, Diagnostic Computerizat, Fitoterapie, Tratament Bioenergetic,
Consiliere Psihologica, Masaj Terapeutic, Reflexoterapie, Produse naturiste, Arad, Romania